бейби спанак - 250 гр
краве сирене President - 200 гр
червен лук малка - 1 глава
ябълки - 1 бр.
нар - 1 бр.
орехи - 50 гр
За дресинга
зехтин - 60 мл
лимони - 1/2 бр .
пресен чесън - 1 стрък
горчица - 1 ч.л.
сол на вкус
черен пипер на вкус
Съвършеният баланс на вкусове е тази салата със спанак, краве сирене, ябълки и нар. Истинско блаженство за небцето! Хрупкавата свежест на бейби спанака, сладостта на ябълките, сладко-киселите нотки на нара, плътността на орехите. Всичко обединено от ароматния дресинг и за финал гарнирано с кубчета краве сирене President. Поднесте я с чаша охладено вино (бяло или розе) и животът придобива други измерения. Можете да я споделите или пък да ѝ се насладите само в своята компания – според случая и настроението. Важното е да не пропускате нито един повод да си доставите удоволствие
Спанакът се съчетава чудесно с всеки от останалите продукти – и с ябълките, и с нара, и със сиренето. Със сигурност сте го опитвали в различни конфигурации. Тук обаче събираме целия вкусов разкош в една купа – салата със спанак, сирене, ябълки, нар, орехи и пролетен чеснов дресинг.
За да бъде пълен, ви препоръчваме да си вземете ябълка от по-сладък сорт. Така контрастът ще бъде по-отчетлив. За сиренето може би няма нужда да казваме, но все пак – плътно, мазно, с богат млечен вкус, което не се троши, а остава на красиви и правилни кубчета. Такова сирене, впрочем, можете да разбъркате със сух риган и зехтин, да го оставите да се маринова няколко часа и да го поднесете. Чудесно е!
Ако искате повече соленост във вашата салата, може да изпечете орехите предварително със сол. Тук оставяме решението изцяло на вас. Само помнете, че хубавото вино и доброто настроение са задължителни, за да я оцените.
Добър апетит!
Начин на приготвяне:
1. Измийте и почистете спанака, подсушете го и го сложете в купа.
2. Към него прибавете ябълката, нарязана на полумесеци, и зърната от целия нар.
3. Овкусете с дресинга, разбъркайте и отгоре гарнирайте с натрошени орехи и краве сирене President.
За дресинга
1. Накълцайте чесъна и го смачкайте с ножа. Сложете го в купичка и го подправете със сол и черен пипер на вкус.
2. Разбъркайте добре и след 3-4 минути добавете зехтина, лимоновия сок и горчицата. Разбийте до хомогеност.
Внимание: Съдържа горчица и орехи, които могат да предизвикат алергични реакции.