Необходими продукти:
пресен спанак, измит, почистен и накъсан (не нарязан)
сварено червено цвекло
варени яйца
запечени орехи
синьо сирене
За дресинга:
хималайска сол
тъмен балсамов оцет
пресен лимонов сок
зехтин
горчица
мармалад от смокини (пасиран)
Начин на приготвяне:
Подреждаме накъсаният спанак, а върху него слагаме нарязаното на филийки варено червено цвекло.
Разполовяваме варените яйца и ги добавяме към зеленчуците.
Смесваме всички продукти за дресинга и поливаме салатата с него.
Накрая настъргваме синьото сирене и поръсваме със запечените орехови ядки.
* Не споменаваме точно количество на продуктите, за да прецените сами желаното от вас съотношение на съставките.
Салата със спанак, червено цвекло и орехи
Здрава храна в здраво тяло
10034