
Необходими продукти (за 2 порции):
20-30 листа спанак
20-30 листа рукола
1 авокадо
6-7 сушени домата, накиснати в зехтин
4-5 орехови ядки
За дресинга:
1 ч.л. мед
1 ч.л. горчица
1 ч.л. винен оцет
1 с.л. олио от гроздови семки
Начин на приготвяне:
Пригответе дресинга като смесите продуктите в последователността, в която са изброени. След добавянето на всяка съставка, бъркайте енергично, докато сместа се хомогенизира.
Почистете и измийте листата спанак и рукола. Подсушете ги внимателно с кухненска хартия и ги поставете в подходяща купа или чиния.
Нарежете сушените домати на тънки ленти и ги прибавете в купата. Разполовете авокадото, отстранете костилката и го нарежете на лодки.
Поставете и него в купата. Нарежете ореховите ядки на едри парчета и ги поръсете върху останалите зеленчуци. Поднесете салатата с дресинга.