- продукти:
- 600 г големи скариди
- 1 зелена салата
- 1 връзка пресен лук
- 1 стрък магданоз
- 50 мл бяло пенливо вино
- сол и черен пипер
- дресинг:
- 0.5 лимон, сок
- 1 стрък пресен лук
- 1 стрък керевиз
- 1 връзка магданоз
- 0.5 люта чушка
- 1 лъжица самоборска горчица
- зехтин
Начин на приготвяне:
Отделете главите и опашките на скаридите.
Запечете леко от двете страни главите на скаридите в тиган. Добавете пресен лук, люти чушки, магданоз и пенливото вино.
Отцедете главите в купа и добавете съставките за дресинга - нарязаните на ситно пресен лук, по 1 листо керевиз и магданоз, и люта чушка. Разбъркайте.
Почистете опашките на скаридите, извадете червото и ги запечете в тиган.
Измийте и отцедете добре листата салата.
В купата добавете сок от половин лимон, магданоз, пресен лук, люта чушка, стебла от целина, една лъжица кафява горчица "Самобор" и малко зехтин.
Поръсете скаридите с дресинга.
Измийте градинска жлъчка и я подредете в чинията. Сервирайте скаридите върху нея.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата