3-4 тиквички (различни цветове)
1 връзка моркови
80 г лешници
100 г цедено кисело мляко
1/2 ч.л. сух чесън
1 връзка копър
2 стръка босилек
50 мл студено пресован зехтин
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете морковите, а тиквичките измийте добре. Оформете от тях ленти с помощта на белачка.
В купа разбъркайте цеденото мляко, чесъна, сол на вкус и наситнения копър.
Запечете лешниците на сух тиган, охладете и накълцайте.
В голяма купа сложете лентите от тиквички и моркови. Овкусете със сол, лимоновия сок, зехтина и накълцания босилек .
Сервирайте с цеденото мляко и поръсете с лешниците.
Още рецепти:
Как се е появила шопската салата?
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Богата салата с червен боб, царевица и риба тон