200 г филе от пушена пъстърва
100 г меко козе сирене
100 г крем сирене
1 малка маруля
1/2 глава радичио
50 г бейби спанак
50 г рукола
1/4 глава червен лук
30 г кедрови ядки
15 г каперси
сол на вкус
За дресинга:
1 ч.л. мед
1 ч.л. дижонска горчица
100 мл зехтин
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Накъсайте марулята и радичиото в голяма купа. Прибавете бейби спанака, руколата и нарязания на тънки полумесеци лук. Овкусете със сол.
2. Запечете кедровите ядки на сух тиган. Разбъркайте козето сирене с крем сиренето и прехвърлете в пош.
3. За дресинга разбъркайте меда с горчицата, зехтина, сока от лимон и сол на вкус.
4. Овкусете салатата с дресинга.
5. Сервирайте овкусената салата от зеленолистни в чиния и гарнирайте с накъсана пъстърва. Отстрани поставете от сирената, поръсете с кедрови ядки и каперси.