За дресинга:
300 мл кисело мляко
1/2 лимон, сок
1 с.л. нарязан естрагон
2 стръка пресен лук
1 с.л. дижонска горчица
1 ч.л. захар
2 ч.л. бял винен оцет
сол и черен пипер
За салатата:
1 цяло печено пиле
6 резена пушен бекон
2 зелени салати "Бейби джем"
50 г рукола
2 бр. авокадо
25 г печени тиквени семки
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа сипете киселото мляко, горчицата, захарта, оцета и лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно листа естрагон и тънки стръкчета пресен лук. Разбъркайте.
2. Отстранете кожата от бялото месо на пилето и го нарежете на едри кубчета. Добавете при сместа с кисело мляко и разбъркайте добре. Поставете в хладилник поне за 2 часа.
3. Нарежете бекона на ленти и ги запържете в загрят тиган до хрупкавост. Извадете върху кухненска хартия. След като изстине нарежете на малки парченца.
4. Разрежете авокадото на две половини, отстранете костилката и с помощта на лъжица извадете месото. Нарежете на резени и ги поръсете с лимонов сок, за да не потъмнеят.
5. На дъното на голяма чиния подредете листа зелена салата. Във всяко листо поставете малко рукола. Сипете във всяко листо по 1 пълна с.л. от салатата с пиле. Върху салатата подредете по 1-2 резена авокадо. Поръсете с хрупкав бекон и тиквени семки.