Салата с перлен кускус, риба тон и авокадо

Вкусна и здравословна салата

1.75 от общо 4 гласа
20 мин.
Необходими продукти

300 г кускус

1 консерва риба тон в зехтин

1 авокадо

1 консерва нахут (400 г)

1 късоплодна краставица

100 г сирене фета

1/2 връзка босилек

1/2 връзка кориандър

сол и черен пипер

зехтин екстра върджин

2 лимона, сок

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 1 с.л. зехтин в тенджера и в него запържете кускуса до златисто, като разбърквате непрекъснато, за около 3-5 минути. Намалете силата на огъня и добавете гореща вода (2 ч.ч. вода на 1 ч.ч. кускус). Захлупете и гответе 15 минути. След това прецедете кускуса и го оставете да изстине.

2. Обелете и нарежете краставица на кубчета. Разрежете авокадото на две, отстранете костилката и издълбайте вътрешността на двете половини. Нарежете ги на кубчета. В голяма купа сложете нарязаната краставица и авокадо. Добавете нарязаните листа босилек, както и половината нарязани листа кориандър, рибата тон и прецедения нахут. Добавете кускуса в купата. Натрошете сиренето отгоре.

3. В купа изтискайте лимоновия сок, добавете зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

4. Залейте салатата и разбъркайте много добре. Поръсете с останалите листа кориандър.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти