- 125 г соба нудли
- 250 г телешко филе
- щипка сол
- 1 ч.л. растително олио
- 1 краставица
- 1/2 зелена чушка
- малка шепа листа бейби спанак
- 1 зеленчук от туршия - корен пащърнак или друг
- 1 с.л. уакаме и сусам или само запечено сусамово семе
- За дресинга:
- 1 юзу или 1/2 лимон, сок и кора
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. мирин
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 ч.л. соев сос
- 1/2 ч.л. прясно настърган джинджифил
Начин на приготвяне:
Месото трябва да е със стайна температура. Поръсете го със сол и го запечатайте по 1 минута, от всяка страна, в предварително загрят тиган с 1 с.л. олио. Извадете месото и го оставете да почине.
Пригответе дресинга като в купичка смесите всички съставки и разбъркайте добре.
Ако използвате пресни соба нудли, сложете ги в тенджера с вряща вода и изчакайте тя да заври отново. Ако използвате сухи соба нудли, сварете ги според инструкциите на пакета. Сварените нудли веднага прехвърлете в купа с леденостудена вода за няколко секунди. След това ги отцедете.
Нарежете предварително почистените краставица и чушка на много тънки кръгчета. Нарежете телешкото филе на тънки парчета. Сложете зеленчуците и месото в купа. Добавете листата спанак и нарязания зеленчук от туршия. Добавете сварените нудли и поръсете с дресинг. Разбъркайте салатата много добре. Накрая поръсете със предварително запечене сусам.
Още рецепти:
- Салата от червено цвекло
- Пъстрата руска салата
- Традиционна и леко пикантна салата
- 3 нови начина да сервираме салата
- 5-те съставки на идеалната салата