600 г моркови
1 добре узряло авокадо
1 глава лук
1 лимон
70 мл зехтин
1/2 ч. л. кориандър
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и ги нарежете на тънки ленти с нож.
Разрежете авокадото надве, махнете костилката и с лъжица извадете месестата част. Нарежете го на кубчета.
Запечете кориандъра в сух тиган за кратко, охладете го и го счукайте в хаванче.
Наситнете червения лук. В голяма купа смесете морковите и авокадото. Прибавете зехтина и лука.
Овкусете с кориандъра, сол и черен пипер на вкус. Настържете кората на лимона. Добавете пестото. Разбъркайте. По желание овкусете и с 1-2 с. л. от сока на лимона.
Прочетете още:
- Традиционна и леко пикантна салата
- 3 нови начина да сервираме салата
- 5-те съставки на идеалната салата
- Бърза зелена салата с маринован лук