Необходимите продукти :
400 гр. сварени миди ядки
1 връзка зелен лук
1 лимон
2-3 кисели краставички
1 връзка магданоз
сол
черен пипер
За дресинга:
1 с.л. дижонска горчица
4-5 склидки чесън
2-3 с.л. бяло вино
4 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
В нагорещен тиган поставете настърган кашкавал. Когато кашкавала придобия златист цвят, махнете тигана от котлона и го поставете студена вода.
Отлепете разтопения кашкавал и го поставете върху чаша, за да приеме нейната форма. Повторете и за останалите кошнички.
Нарежете краставичките, магданоза и лука.
Смесете ги в купа с мидите и сока от един лимон. Разбъркайте и овкусете с дресинга.
Напълнете кашкавалените кошнички със сместа и салатата е готова за похапване.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Как се е появила шопската салата?
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук