Салата с мариновано цвекло и синьо сирене

Салата с мариновано цвекло и синьо сирене

Салата с мариновано цвекло и синьо сирене
Снимка: Бон Апети
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

6 пъдпъдъчи яйца
1 маруля
400 г домати
50 г синьо сирене
5–6 стръка копър
сол на вкус

за маринованото цвекло:

500 г червено цвекло
1/2 глава лук
1 дафинов лист
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
1 с. л. ябълков оцет

за винегрета:

2 ч. л. горчица
2 ч. л. пчелен мед
2 с. л. ябълков оцет
4 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. естрагон

Начин на приготвяне:

1. Цвеклото се измива добре и се вари 20–30 минути в подсолена вода. След това се обелва и се нарязва на кубчета. Поставя се в купа, залива се с водата, в която се е варило (почти да го покрие). Добавят се нарязаният на ивици лук, дафиновият лист, захарта, солта, олиото и оцетът. Всичко се разбърква и се оставя да престои 1 денонощие.

2. Яйцата от пъдпъдък се сваряват за около 3 минути в подсолена вода, заливат се със студена вода и се обелват. Марулята се нарязва на ивици и се поставя в дълбока купа. Добавят се нарязаните на кубчета домати и синьо сирене. Разбърква се.

3. Горчицата и медът за винегрета се разбиват с телена бъркалка. Постепенно се наливат оцетът и зехтинът. Овкусява се със солта и естрагона и отново се разбива.

4. В чиния се оформя канапе от салатата и се полива с винегрета. В средата на салатата се слага от цвеклото и се поръсва с наситнения копър. Украсява се с нарязаните на четвъртинки пъдпъдъчи яйца.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Пилешка салата със сусам

Бърза и вкусна салата от леща

Свежа салата с макарони

Лека салата с пилешко месо

Кълцана салата с чушки и патладжан

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти