Тази салата е по-нетрадиционна от класическите рецепти, но пък е изключително вкусна, засищаща и лесна за направа. Можете да сменяте и изменяте съставките ѝ изцяло по ваша преценка и вкус.
Необходими продукти:
* Малини
* Смокини
* Краставица
* Бейби спанак
* Айсберг
* Рукола
* Лоло росо и лоло бианко (или всякакви нежни марулки)
* Див лук
* Козе сирене
* Бекон
* Орехи (наситнени)
* Балсамов оцет
* Горчица
* Мед
Начин на приготвяне:
Пригответе си дресинга от 1 част горчица, 1 част мед, 3 части балсамов оцет. Запържете бекона в тиган на висока температура, докато стане хрупкав. Извадете бекона, оставете настрана да се отцеди и да изстине. После в сух тиган сложете резени козе сирене и запечете до златисто поне от едната страна. Може и на скара да го запечете или по всякакъв друг начин.
После оставете на страна да се охлади. Нарязвате краставицата (обелена, по желание) на едри парчета. Нарязвате смокините на парчета с размер по желание. Нарязвате запеченото сирене на парчета с размер по желание. Наситняте бекона. Омешвате краставицата, спанака, айсберга, руколата, марулките и дивия лук.
В чинията слагате една шепа от така омешаните зелении. Наръсвате с козе сирене, бекон, няколко малини, малко смокини, орехи. Поръсвате с дресинга.
Други идеи за салата:
5-те съставки на идеалната салата
Коя е салатата на 2015?
Салата "пиленце", но без месо
Салата с портокал, червено цвекло и сусамов тахан
Салата с круши и авокадо
Салата "Капрезе" в нов вариант
Баварска салата