Необходими продукти (за 1-2 порции):
1 авокадо
1 голям домат
1 малка глава червен лук
сол
черен пипер
винен оцет
зехтин
магданоз
сос "Табаско" (по желание)
Начин на приготвяне:
Разполовяваме авокадото, отстраняваме костилката, внимателно го нарязваме на кубчета и след това изгребваме месестата му част с помощта на супена лъжица.
Нарязваме домата на кубчета, a лукa на тънки полумесеци и ги прибавяме към авокадото.
Овкусяваме салатата със сол, черен пипер, винен оцет и зехтин. По желание може да добавим и сос "Табаско".
Разбъркваме предястието внимателно и сервираме с гарнитура от пресен магданоз.
Салата с домати и авокадо
Малко екзотика никога не е излишна
8196