600 г пресен зелен фасул (кръгъл)
100 г сусамов тахан
100 мл сок от лимон
50 мл вода
2 скилидки чесън
1/2 връзка пресен магданоз
сол на вкус
Една прекрасна идея за лятна рецепта ви представяме днес:
Фасулът се почиства и се сварява за 5–8 минути в подсолена вода, като трябва да остане хрупкав в средата.
Шокира се в леденостудена вода и се отцежда.
Чесънът се стрива на паста и се смесва с лимоновия сок, сусамовия тахан и водата. Разбърква се и се посолява.
Фасулът се залива със соса и се разбърква.
Салатата се поръсва с наситнения магданоз и се поднася.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
- Как да приготвим сирене в пергамент
- Пет рецепти с картофи
- Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
- Как да приготвим вкусна шкембе чорба
- Картофи със сирене на фурна