400 г замразен зелен фасул
150 г чери домати
50 г сусамов тахан
50 г кисело мляко
30 мл зехтин (+ за дресинга)
2 тиквички
1 скилидка чесън
2 стръка пресен лук
1/2 лимон
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Бобът се сварява в подсолена вода и се отцежда.
Тиквичките се режат на шайби леко косо, мажат се със зехтин, посоляват се и се готвят на грил тиган, от двете страни, до златисто.
Чери доматите се разполовяват, копърът и пресният лук се наситняват.
В купа се смесват тиквичките, фасулът, чери доматите, копърът и лукът.
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърква със сусамовия тахан, лимоновия сок, киселото мляко, сол, черен пипер и малко зехтин.
Салатата се овкусява с дресинга и се сервира.
Прочетете още:
- Традиционна и леко пикантна салата
- 3 нови начина да сервираме салата
- 5-те съставки на идеалната салата
- Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
- Бърза зелена салата с маринован лук