зеле - 700 гр
сварен нахут - 400 гр
пушено пилешко филе - 250 гр
сушени домати - 120 гр
маслини - 100 гр
печени чушки - 6 бр
яйца - 4 бр
магданоз - 1 връзка
сол - 1/2 ч.л.
За дресинга
олио - 100 мл
лимони - 1 бр
горчица - 2 с.л.
Ако искате да опитате някоя нова салата, докато влизате във форма след празниците, това предложение на Mate Kitchen е точно за вас.
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата за не по-малко от 7 минути.
2. През това време нарежете зелето на много ситно, претрийте го със сол и оставете малко да почине.
3. През това време пригответе дресинга, изсипете го върху зелето и отново претрийте добре.
4. Прибавете отцедения нахут и маслините и разбъркайте. Оставете встрани, за да могат вкусовете да се смесят.
5. През това време нарежете пилешкото месо на кубчета и го прибавете към салатата. Наситнете сушените домати и печените чушки и тях сложете при останалите продукти. Накрая добавете и яйцата, нарязани на кубчета.
6. Поръсете със ситно нарязания магданоз, разбъркайте и сервирайте.
За дресинга
1. В купа смесете олиото, лимоновия сок и горчицата и разбийте всичко до еднородна смес.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.