1 кг дребни тиквички
80 г кедрови ядки
30 г сирене „Пармезан“
100 мл зехтин „Екстра върджин“
1 връзка босилек
1/2 връзка магданоз
1 лимон
1 малка скилидка чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквичките се режат на тънки кръгчета. Посоляват се и се разбъркват. Оставят се настрана.
Кората на лимона се настъргва, а сокът се изстисква. Пармезанът се настъргва.
В блендер се слагат листенцата босилек и магданоз, 40 г кедрови ядки, лимоновата кора, малко от лимоновия сок, пармезанът, чесънът и зехтинът.
Смила се до получаване на гъст сос и се посолява на вкус.
Тиквичките се измиват от солта и се подсушават. Разбъркват се с пестото и се поднасят с останалите кедрови ядки, запечени на сух тиган.
Припомнете си още:
Тиквичката – "грозното пате" на зеленчуците
Чипс от тиквички на фурна
Пълнени тиквички
Салата от тиквички