4 сладки картофа
1 глава лук шалот
200 г козе сирене
шепа пушени бадеми
1 връзка магданоз
1 домат
1 портокал
1 ч.л. дижонска горчица
2 ч.л. червен винен оцет
1/4 ч.л. зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Поставете целите небелени сладки картофи в жар, като ги покриете с нея. Печете 30 минути. След като изстинат, ги обелете и нарежете на едри кубчета.
2. Нарежете лука на ситно, а домата на дребни кубчета. Обелете портокала и отделете резените му като отстранявате ципата. Нарежете листата магданоз.
3. За дресинга в буркан сипете горчицата, винения оцет и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер. Завийте капачката и разклатете много добре.
4. В дълбока чиния сложете кубчетата печени сладки картофи и ги поръсете с домат, лук, магданоз и портокал. Поръсете пушените бадеми. Полейте всичко с дресинга.