Необходими продукти за 4 порции:
150 г ряпа
150 г сирене „Дунавия“
150 г черни маслини без костилки
50 г орехи
2 с. л. балсамов оцет
3 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Ряпата се стърже наситно. Сиренето се нарязва на кубчета и заедно с орехите и зехтинът се смесват с ряпата.
2. Овкусяват със сол и пипер на вкус и най-отгоре се декорира с маслините, нарязани на шайби.
3. Салатата се сервира поръсена с балсамовия оцет.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Очарованието на зимните салати
Как се е появила шопската салата?
5-те съставки на идеалната салата
Богата салата с червен боб, царевица и риба тон