200 г пресни картофи (дребни)
200 г зелен фасул (кенийски)
200 г чери домати
8 филета аншоа
2 глави лук
50 мл студено пресован зехтин
1/2 с. л. бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се поставя в тавичка, без да се бели и се залива с 30 мл зехтин. Поръсва се със сол и се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Охлажда се, обелва се и се реже на кубчета. Зеленият фасул се бланшира за кратко във вряща подсолена вода, след това се шокира в ледено студена вода и се отцежда.
Картофите се готвят на пара до готовност, охлаждат се и по-големите се разполовяват. Филетата аншоа се режат на парченца, доматите се разполовяват.
В купа се разбъркват картофите, доматите, фасулът, лукът и аншоата. Салатата се овкусява със сол, черен пипер, оцет и останалия зехтин.
По желание се поднася с пресен магданоз.
Прочетете още:
7 лесни, вкусни и полезни рецепти с любимата зелена салата
Традиционна и леко пикантна салата
Доматена салата с дресинг от синьо сирене