5 тиквички
2 стръка пресен чесън
4 стръка естрагон
4 стръка магданоз
2 стръка босилек
2 стръка мента
2 стръка копър
90 мл зехтин
1 лимон
сол и пипер меланж на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват добре и се режат косо на шайби с дебелина от 2 см.
Слагат се в купа и се овкусяват с 40 мл от зехтина, сол и пипер меланж на вкус.
Пекат се от двете страни върху нагорещена оребрена чугунена плоча (или тиган).
Босилекът, естрагонът, ментата, магданозът, копърът и чесънът се наситняват и се разбъркват с настърганата кора от половин лимон, сока от целия лимон и останалия зехтин.
Тиквичките се заливат с дресинга.
Разбърква се и салатата се сервира веднага.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук