8 червени чушки
3 жълти калифорнийски чушки
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
4 стръка босилек
2 бр. сирене „Бурата“
70 мл зехтин (студено пресован)
30 мл червен винен оцет
2 с. л. каперси
сол на вкус
Необходими продукти:
Чушките се изпичат, слагат се в купа, покриват се с прозрачно фолио и се оставят да се задушат. Почистват се от люспите и семките и се нарязват на ивички.
Босилекът, каперсите и магданозът се наситняват и се разбъркват със стрития на паста чесън, оцета, зехтина и сол на вкус.
Чушките се овкусяват с дресинга и се оставят в хладилник за 30 минути.
Салатата от чушки се поднася със сиренето.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук