800 г нахут (от консерва)
150 г спанак
1 връзка репички
1 връзка пресен лук
1 глава червен лук
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за дресинга:
80 мл зехтин
40 мл бял балсамов оцет
1 скилидка чесън
1 ч. л. медена горчица
сол на вкус
за крутоните:
50 мл зехтин
1/2 хляб с дебела кора
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Хлябът се накъсва на парчета, слага се в тава, овкусява се със сол, черен пипер и пушен червен пипер, полива се със зехтин и се разбърква.
Пече се около 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
Червеният лук се реже на ивички и се пържи в зехтина, до златисто.
Слага се и отцеденият нахут, овкусява се със сол и черен пипер, и се разбърква с нарязания спанак.
Прибавя се наситненият пресен лук. Репичките се нарязват на тънко.
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с горчицата, оцета, зехтина и сол на вкус. Разбъркват се добре.
Салатата се залива с дресинга. Поднася се с репичките и крутоните.
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук