Необходими продукти:
3 краставици
150 г заквасена сметана
1/2 връзка босилек
1 скилидка чесън
1 лайм
30 мл зехтин „Екстра върджин“
сол и пипер меланж на вкус
Начин на приготвяне:
Краставиците се белят и се режат на парчета.
Чесънът се стрива на паста с малко сол, смесва се с настърганата кора и сока на лайма, накълцания босилек, зехтин, сметаната и сол на вкус.
Краставиците се разбъркват със соса.
Салатата се поднася с едро счукан пипер меланж.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук