2–3 краставици
1 глава червен лук
1 връзка копър
60 г орехи
за дресинга:
80 мл зехтин
50 мл бял винен оцет
1 ч. л. ретро горчица
1 ч. л. мед
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се реже на тънки полумесеци. В купа се смесват медът, горчицата, зехтинът, оцетът, сол и черен пипер на вкус. Лукът се залива с дресинга и се оставя да се маринова за кратко.
Орехите се запичат цели в сух загрят тиган, напръскват се с малко вода и се посоляват. Краставиците се измиват добре и се режат на тънки шайби с помощта на ренде тип „Мандолина“.
Копърът се наситнява. В голяма купа се смесват краставиците, копърът и лукът с дресинга.
Салатата се гарнира с охладените и накълцани орехи.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук