- 1 грейпфрут
- 1 портокал
- 1 червен портокал
- 1 мандарина или юзу
- 3 репички
- 0.5 връзка мизуна (или рукола)
- 0.5 ч.ч. смес от сушени водорасли
- 0.5 авокадо
- 0.5 връзка див лук
- листа кресон
- За дресинга:
- 2 мариновани сливи имебоши
- 0.25 ч.л. настърган джинджифил
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.л. мирин
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Залейте сушените водорасли с гореща вода и ги оставете настрани за 10 минути.
За дресинга обелете маринованите сливи и намачкайте вътрешността им в купичка. Добавете фино настърган джинджифил, соев сос, мирин и зехтин и разбъркайте добре всичко.
Обелете всички цитрусови плодове, като отстранявате и бялата част, която е горчива. След това отделете резените цитруси, като отстранявате ципата между тях, над купа. Сложете ги в купата и ги полейте с половината дресинг. разбъркайте добре.
В едната част на дълбока чиния сипете нарязаните различни цитруси. В другата част сложете рехидратираните водорасли и ги полейте с малко дресинг. В третата част поставете разрязаната на две мизуна. върху тях разпръснете нарязани на тънки кръгчета репички. Поръсете с дресинг. Върху тях поставете авокадото. Поръсете с останалия дресинг. Украсете с див лук и листа кресон.
- Зелена салата с портокали и пармезан
- Салата скариди с домати
- Салатено зелено
- Зелена салата с боровинки