500 г червено зеле
1 ябълка „Грени смит“
50 г белени шамфъстъци
10 г пресен джинджифил
2 с. л. олио
1 с. л. червен винен оцет
1/2 с. л. мед
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва на тънки ленти и се слага в купа. Прибавя се измитата и нарязана на кубчета ябълка.
Джинджифилът се настъргва.Смесва се с оцета, меда и олиото.
Салатата се залива с дресинга, овкусява се със сол и се разбърква много добре.
Сервира се с нарязаните наедро ядки.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук