Необходими продукти:
500 г червено цвекло
60 г орехи
50 г сушени сини сливи
30 г кисело мляко
30 г майонеза
50 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 дафинов лист
1/2 с. л. настърган хрян (от буркан)
сол и черен пипер на вкус
солени бисквити за сервиране
Начин на приготвяне:
Главите цвекло се измиват, слагат се в тава, заливат се със зехтина, поръсват се със сол и черен пипер, слага се дафиновият лист и се покриват с алуминиево фолио.
Пекат се 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Охлаждат се, обелват се и се режат на кубчета.
Сливите се накълцват.
Орехите се запичат за 10 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) и се охлаждат. Накълцват се.
Чесънът се стрива на паста с щипка сол и се смесва с майонезата, киселото мляко, хряна, сол и черен пипер.
Цвеклото, сливите и част от орехите се разбъркват с майонезения сос.
Салатата се сервира със солените бисквити и се поръсва с останалите орехи.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук