1/4 бяло зеле
1/4 червено зеле
1 жълта чушка
1 червена чушка
2 моркова
4 репички
1 глава резене
2 стръка пресен лук
шепа черно грозде без семки
1/2 ч.ч. кисело мляко
2 с.л. дижонска горчица
1 лимон, настъргана кора
1/2 лимон, сок
1 с.л. мед
сол и черен пипер
зехтин
1 с.л. нарязан копър
малка шепа тиквени семки
1/2 с.л. черен сусам
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете киселото мляко с горчицата, фино настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Разбъркайте добре. Добавете малко зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте отново.
2. В кухненски робот нарежете двата вида зеле на ситно. Двата вида чушки нарежете на ленти, а репичките на много тънки филийки. Морковите настържете на едро. Резенето нарежете на тънки ивички. Сложете всички зеленчуци в купата с дресинга. Добавете и бялата част на пресния лук, нарязана на тънки кръгчета под диагонал. Добавете нарязания копър и тиквените семки. Разбъркайте салатата много добре.
3. Разпределете в дълбоки чинии и поръсете със стръкчета копър и черен сусам.