Необходими продукти:
1/4 глава червено зеле
1/4 глава бяло зеле
1 жълта чушка
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 моркова
4 стръка зелен лук
1/2 връзка пресен кориандър
за дресинга:
1 с. л. кимион на зърна
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
сокът от 1 лайм
2 с. л. винен оцет
1 с. л. мед
60 мл зехтин
Начин на приготвяне:
Двата вида зеле, чушките и морковите се почистват, нарязват се на ивици и се смесват в купа.
Лукът и кориндърът се наситняват.
Кимионът се запича на сух тиган.
Стрива се се в хаванче, заедно със сол и черен пипер на вкус.
Смесва се със сока от лайм, оцета, меда и зехтина, и се разбърква, до получаването на дресинг.
Зеленчуците се заливат с дресинга и се поръсват с лука и кориандъра. Салатата се разбърква и се поднася.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук