Необходими продукти
за дресинга:
4 рибки аншоа
2 с.л. дижонска горчица
2 жълтъка
½ ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
4 с.л. лимонов сок
120 мл зехтин
100 г пармезан
за салатата:
¼ глава айсберг
няколко листа зелена салата
100 г хляб
3 скилидки чесън
3 стръка мащерка
50 г масло
Начин на приготвяне:
За дресинга смесете всички съставки и ги блендирайте докато получите сос.
Накъсайте листата, смесете ги с дресинга в купа, поръсете с малко Пармезан и с крутоните, които сте направили като в тиган сте разтопили маслото, добавили сте чесъна, билките и хляба, който небрежно сте накъсали или нарязали на големи кубчета.
Домашните крутони се слагат върху салатата преди поднасяне.
- Зелена салата с портокали и пармезан
- Салата скариди с домати
- Салатено зелено
- Зелена салата с боровинки