Необходими продукти:
салата Айсберг
Продукти за крутоните:
2 филии хляб
1 скилидка чесън
сол
Продукти за пилешките филенца:
1 пилешко филе
черен пипер
сол
зехтин
Продукти за дресинга:
2/3 ч.ч. зехтин
2 скилидки чесън
3 рибки аншоа
1 жълтък
1 ч.л. дижонска горчица
черен пипер
1 ч.л. балсамов оцет
50 г настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Накъсайте айсберга в купа. Нарежете пилешкото филе на жулиени. Поръсете ги с черен пипер и сол и полейте със зехтин. Изпечете ги на добре загрят тиган и ги извадете.
Нарежете двете филии на кубчета, поръсете ги със сол и ги полейте със струйка зехтин. Стиснете скилидка чесън в тигана и веднага изпечете крутоните в тигана.
Сложете в каната на блендера всички съставки за дресинга и пасирайте, като предварително сложите жълтъка на вода на баня.
Полейте салатата айсберг с дресинга, добавете крутоните, пилешките жулиени и накрая поръсете с люспите пармезан.