Необходими продукти за 4 порции:
10–12 червени чушки
500 г патладжан
100 мл олио
1 глава лук
3 скилидки чесън
2–3 с. л. лимонов сок
2–3 стръка магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Чушките и патладжаните се изпичат, след което се поставят в тенджера под капак и се
оставят да престоят 20–30 минути. Обелват се, почистват се от семената и се пасират.
2. В половината количество олио за кратко се запържва ситно нарязаният лук. Прибавят се останалото олио, намачканият чесън, смлените чушки и патладжани и солта. Всичко се разбърква добре.
3. Накрая се добавя лимоновият сок и ситно нарязаният магданоз. Сервира се добре охладен.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: