Продукти:
100 г бекон
1 морков
1/2 тиквичка
2 картофа
1 жълтък
2-3 супени лъжици прясно мляко
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица масло
сол на вкус
щипка мащерка
щипка куркума
Приготвяне:
Сварете картофите и докато са горещи - ги намачкайте добре. Прибавете маслото, млякото, жълтъка и подправките. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес, добавяйки и брашното.
Почистете моркова и го сварете за кратко в подсолена вода. Трябва да остане леко суров и жилав, за да може да се обработва по-лесно. Нарежете него, тиквичката и бекона на тънки и дълги филийки.
Върху всяко листче месо сложете малко картофеното пюре, морков и пак пюре. На върха на композицията поставете резен тиквичка и отново не пропускайте картофената смес, а накрая завийте и оформете руло от наредените дотук слоеве с продукти.
Закрепете хапките с клечка за зъби, сложете ги една по една в тава, покрита с хартия, и запечете на силна фурна до порозовяване.
Рулца с бекон
На една хапка разстояние
19813