10 бр. зелени аспержи
250 г маслено тесто
мармалад от портокали
10 слайса бекон
1 яйце
1 портокал, кора
Начин на приготвяне:
Отрежете твърдите краища на аспержите и ги обелете. Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 2-3 минути. Прецедете ги и ги измийте със студена вода. Поставете ги върху кухненска салфетка, за да се подсушат.
Разстелете листа маслено тесто и отрежете краищата му така, че да се получи правоъгълник. Намажете тестото с мармалад с помощта на четка. След това подредете плътно един до друг слайсовете бекон.
Нарежете тестото с бекон на лентички - според парчетата бекон. Увийте всяка аспержа в лента от тесто и бекон, с бекона навътре. Завивайте тестото като фуния около аспержите. Подредете рулцата в тава, посталана с хартия за печене.
Разбийте яйцето и намажете рулцата с него. Поръсете рулцата с фино настъргана портокалова кора. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
Сходни рецепти:
- Канапе от патладжани с домати
- Рулца от патладжан
- Патладжан по средиземноморски
- Салата с патладжан и печено сирене
- Патладжани с доматен сос