300 г патладжан
350 г каймак
200 г белени бадеми
150 г чери домати
250 г рукола
3 скилидки чесън
зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и отстранете дръжките. С помощта на ренде нарежете патладжаните на тънки, дълги филии с дебелина 2-3 мм. Подредете филиите патладжан в тавичка, като посолявате всеки ред. Оставете ги за 10 минути, за да омекнат и да изтече горчивия им сок.
Запечете белените бадеми в сух тиган за 2-3 минути. След като изстинат, ги нарежете. Смесете бадемите и каймака.
Запечете филиите патладжан в загрят грил-тиган с малко зехтин за кратко. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги да изстинат.
Намажете всеки слайс патладжан с по 1 с.л. от сместа и завийте на руло. За пестото сложете предварително измитата и подсушена рукола в блендер. Добавете обелените скилидки чесън и овкусете със сол и черен пипер. Добавете и 2-3 с.л. зехтин. Пасирайте.
Сервирайте патладжанените рулца, поръсени с песто от рукола и гарнирайте с цели чери доматчета.
- Пълнен патладжан с кускус
- Салата от домати и патладжани с тапенада
- Засищащ сандвич с печен патладжан
- Патладжани в доматен подлучен сос
- Тортички от патладжан и пушен кашкавал