1 кафяна чашка прясно мляко
3 кафяни ч. олио
щипка лимонтозу
сол
2- 3 скилидки чесън
копър
Има дни, в които просто не ни се яде месо.
Затова ще ви представя едно ястие, което често приготвям и един млечно чеснов сос, за който много често ме питате.
Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.
Най-бързо става, ако с блендера разбиете всичките продукти.
Получава се пухкава майонеза,която отива и ако приготвяте риба,пържени тиквички.
Задушавам голяма глава лук в зехтин, прибавям ориза, сол, черен пипер, половин връзка копър.
Вътрешността на тиквичката добавям към ориза, задушавам няколко минути и пълня тиквичките.
Пека около 25- 30 мин на 200 градуса.