- извара - 600 гр - 6.29 лв
- майонеза - 80 гр - 0.96 лв
- зелени чушки - 2 бр - 0.40 лв
- домати - 1 бр - 0.38 лв
- чесън - 3 скилидки - 0.24 лв
- магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв
- копър - 1/2 връзки - 0.65 лв
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Свежест е думата, която най-добре описва нашата разядка с извара и зелени чушки, казват от Mate Kitchen. Изварата е продукт с много нежен, фин вкус и тъй като не е солена, млечният вкус в нея е много натурален, наистина свеж. Съчетаваме я с изцяло пресни продукти – домат, магданоз, копър и зелени чушки. Този път държим да са именно зелени, защото не търсим сладост в рецептата, а събуждащ, по-остър вкус.
Когато забъркате вашата разядка с извара и зелени чушки, непременно я приберете в хладилника за около час. Така ще дадете възможност на вкусовете да попият в изварата. Ако искате, може да направите разядката и с крема сирене, но трябва да е безсолно. Италианската рикота също е вариант. Търсим мека текстура и максимално натурален вкус, който не е променен от прекомерното количество сол. Със саламурено сирене пак ще бъде апетитна, но ще бъде съвсем различна разядка.
Поднесете разядката с крекери или гризини, може и домашна питка, ако сте в настроение за месене. В рецептата няма чесън, което значи, че може да я намажете и на филийка за закуска или следобедна закуска. Подходяща е и за вашия растящ малчуган. С нея му давате млечен продукт, пресни зеленчуци и подправки едновременно. Струва си да опитате. За мезе също е добър вариант, съветват ни Mate Kitchen. Вие избирате. Важното е да ви е вкусно!
Измийте чушките, почистете ги от семките и ги нарежете на много ситни кубчета.
Обелете домата, почистете го от семките и го нарежете на ситно. Сложете го в подходяща купа и добавете ситно нарязаните чесън, копър и магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и пасирайте до хомогенност.
Така получената смес разбъркайте с майонезата до гладък сос. Изсипете го върху чушките и изварата, разбъркайте добре, оставете в хладилник за около час и сервирайте.
Внимание: Съдържа майонеза, което може да предизвика алергични реакции.
Прочетете още: