извара - 600 гр
майонеза - 80 гр
зелени чушки - 2 бр
домати - 1 бр
чесън - 3 скилидки
магданоз - 1/2 връзки
копър - 1/2 връзки
сол на вкус
черен пипер на вкус
Свежест е думата, която най-добре описва тази разядка с извара и зелени чушки на Mate Kitchen. Изварата е продукт с много нежен, фин вкус и тъй като не е солена, млечният вкус в нея е много натурален, наистина свеж. Съчетаваме я с изцяло пресни продукти – домат, магданоз, копър и зелени чушки. Този път държим да са именно зелени, защото не търсим сладост в рецептата, а събуждащ, по-остър вкус.
Когато забъркате вашата разядка с извара и зелени чушки, непременно я приберете в хладилника за около час. Така ще дадете възможност на вкусовете да попият в изварата. Ако искате, може да направите разядката и с крема сирене, но трябва да е безсолно. Италианската рикота също е вариант. Търсим мека текстура и максимално натурален вкус, който не е променен от прекомерното количество сол, отбелязват от Mate Kitchen. Със саламурено сирене пак ще бъде апетитна, но ще бъде съвсем различна разядка.
Поднесете разядката с крекери или гризини, може и домашна питка, ако сте в настроение за месене. В рецептата няма чесън, което значи, че може да я намажете и на филийка за закуска или следобедна закуска. Подходяща е и за вашия растящ малчуган. С нея му давате млечен продукт, пресни зеленчуци и подправки едновременно. Струва си да опитате. За мезе също е добър вариант. Вие избирате. Важното е да ви е вкусно!
Начин на приготвяне:
1. Измийте чушките, почистете ги от семките и ги нарежете на много ситни кубчета.
2. Обелете домата, почистете го от семките и го нарежете на ситно. Сложете го в подходяща купа и добавете ситно нарязаните чесън, копър и магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и пасирайте до хомогенност.
3. Така получената смес разбъркайте с майонезата до гладък сос. Изсипете го върху чушките и изварата, разбъркайте добре, оставете в хладилник за около час и сервирайте.
Внимание: Съдържа майонеза, което може да предизвика алергични реакции.