яйца - 10 бр
печени чушки - 6 бр
сирене - 200 гр
майонеза - 100 гр
цедено кисело мляко - 1/2 кофичка
чесън - 4 скилидки
копър - 1/2 връзки
Кулинарите от Mate Kitchen гарантират страхотния вкус на тази разядка, защото събираме на едно място чудесни продукти като сварените яйца, сирене, печени червени чушки, чесън и копър. Комбинацията от цедено кисело мляко и майонеза я прави по-лека и свежа.
Ползвайте или печени чушки, които са били замразени във фризера, или такива от консерва, но без оцет. Киселината съсипва целия вкус и сладост на печените червени чушки. Ако вие си затваряте в буркани през есента, ползвайте от тях, за да ви стане наистина вкусна разядката. Само ги почистете добре от семките и люспите, защото не е приятно, когато засядат между зъбите.
Единодушното мнение на Mate Kitchen, е че тази разядка от сварени яйца е много добро ракиено мезе. Който иска може да си я маже на филийка, а който иска, да си я хапва с вилица. В интерес на истината, става и за следобедна закуска, но след това не трябва да се измъквате от вкъщи, защото в нея има и чесън.
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата, обелете ги и ги настържете на едро в купа. Нарежете чушките на дребно и ги сложете при яйцата. Отгоре настържете сиренето.
2. В отделна купичка разбийте майонезата, млякото и накълцаните чесън и копър на гладък сос и залейте с него останалите продукти. Разбъркайте добре и поднесете с препечени филийки.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа майонеза, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа цедено кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.