3 връзки пресни моркови
300 г краве сирене
120 г заквасена сметана
2 скилидки чесън
1/4 връзка див лук
2 стръка пресен девесил
50 мл зехтин
30 г краве масло
1/4 ч.л. ким
1/2 с.л. пушен червен пипер
сол на вкус
За сервиране:
багета с квас
Начин на приготвяне:
Настържете морковите на едро ренде и ги задушете леко в зехтина и малко вода, заедно с наситнения чесън и сол на вкус.
Натрошете сиренето, наситнете дивия лук и девесила.
В купа смесете дивия лук, сиренето, заквасената сметана, девесила и разбъркайте с морковите.
Загрейте маслото в тиган. Добавете кима, оставете за кратко, да отпусне аромата си в маслото. Поръсете пушения червен пипер. Веднага дръпнете от котлона, за да не загори, и пресипете в друг съд, за да спре да се пържи. Залейте разядката.
Сервирайте със запечени филийки багета.
Съвет:
Може да използвате кимион, вместо ким.
Други рецепти: