Разядка от грах с мариновано сирене

Свежа идея за предястие

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

За маринованото сирене:

300–400 г добре узряло краве сирене

1 сушена люта чушка

2 стръка мащерка

кората от 1/2 лимон

3 скилидки чесън

280 мл студено пресован зехтин

За разядката:

400 г замразен грах

100 г крем сирене

1 скилидка чесън

1 стрък мента

1 лимон

40 мл студено пресован зехтин

сол и черен пипер на вкус

За гарниране:

2-3 филии хляб с дебела кора

1 връзка репички

2 шепи бейби спанак

Начин на приготвяне:

1. За маринованото сирене в около 2 с.л. от зехтина запържете за кратко обелените скилидки чесън, едри парчета кора от лимон, мащерката и лютата чушка.

2. Нарежете сиренето на кубчета, сложете го в буркан и го залейте със зехтина с подправките. Долейте останалия зехтин, той трябва да покрива сиренето. Затворете буркана и оставете така сиренето да се маринова за 1-2 часа.

3. За разядката от грах в тенджера сложете вода и посолете. Щом заври, изсипете граха и бланширайте за 1–2 минути.

4. В блендер сложете настъргана скилидка чесън, настърганата кора от лимона и неговия сок. Прибавете листенцата мента, крем сиренето, зехтина, сол и пипер на вкус. Сипете и отцедения грах. Блендирайте и прехвърлете в подходящ съд.

5. Гарнирайте с мариновано сирене, малко зехтин от буркана, препечен хляб, бейби спанак и репички.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти