Необходими продукти:
1 кг картофи
200 г пилешко бонфиле
200 г майонеза
200 г кисели краставички
100 г замразен грах
30 г каперси
3 средно големи моркова
3 яйца
1/2 глава лук
2 с. л. сок от лимон
2 ч. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите и морковите се обелват и се готвят на пара, докато омекнат без да се разкашкват.
Яйцата се сваряват за 8 минути. Оставят се да се охладят. Обелват се и се режат на кубчета.
Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер и се готви на пара. Реже се на кубчета.
Грахът се бланшира в гореща вода за 1–2 минути, отцежда се и се охлажда.
Картофите, морковите, краставичките и лукът се режат на дребни кубчета и се смесват в голяма купа. Към зеленчуците се добавят грахът, каперсите, месото и яйцата.
Майонезата се смесва с лимоновия сок и горчицата и се разбърква добре.
Сосът се излива върху салата и се разбърква.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук