150 г рукола
150 г пушена пъстърва
1 грейпфрут
1 авокадо
1/4 глава червен лук
2 с. л. студено пресован зехтин
2 ч. л. сок от лимон
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Грейпфрутът се филетира. Авокадото се реже на дълги тънки парчета.
Лукът се реже на полумесеци. Филетата от риба се накъсват.
В купа се смесват руколата, рибата, лукът, авокадото и грейпфрутът.
Лимоновият сок се разбърква добре със зехтина и сол на вкус.
Салатата се овкусява с дресинга и се поднася.
Прочетете още:
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук