Необходими продукти:
250 г печурки
250 г лимец
50 г сушени домати
1 връзка див лук
2 стръка стеблена целина
1 стрък праз (бялата част)
1 скилидка чесън
80 мл ябълков оцет
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лимецът се сварява във вода до готовност, охлажда се и се отцежда.
Гъбите и празът се почистват, режат се на кубчета и се запържват в 20 мл зехтин.
Посоляват се, дърпат се от огъня и се заливат с оцета. Оставят се да се мариноват поне за 20 минути.
Сушените домати, целината и дивият лук се режат на кубчета.
В купа се смесват отцедените от оцета гъби и праз, лимецът, дивият лук, целината, останалият зехтин, сушените домати и накълцаният чесън.
Салатата се посолява, разбърква се и се поднася.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук