Пържени пръчици от халуми

Вкусно и леко пикантно предястие

0 от общо 0 гласа
20 мин.
Необходими продукти

2 х 250 г сирене Халуми

75 г брашно

2 ч.л. червен пипер

3 ч.л. чесън на прах

2 яйца от свободно отглеждани кокошки

1 ½ л олио

сол

Допълнително:

75 г заквасена сметана

щипка сол

1 ч.л. заатар

шепа листа мента

1 ч.л. едър лют червен пипер

20 г зърна нар

Това е рецепта за бързо, вкусно и лике пикантно предястие. Нарязано на пръчици, сиренето Халуми се панира и се пържи. Пръчиците се поднасят, поръсени със зърна нар, листа мента, лют червен пипер и сметана.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете сиренето на пръчици, като картофи за пържене. Подсушете добре пръчиците с кухненска хартия.

2. В една чиния сипете брашното и към него добавете чесъна на прах и червения пипер. Разбъркайте. В друга чиния разбийте яйцата.

3. Потапяйте последователно пръчиците в яйцета, брашното и пак в яйцата и брашното. Пържете пръчиците халуми в дълбок тиган с олио, загрято до 150 градуса за по 2-3 минути. Пържете пръчиците на порции, така че да не се препълва тигана.

4. Сервирайте пържените пръчици халуми в голяма чиния, поръсени със сол, заатар, лют червен пипер, зърна нар, накъсани листа мента и сметана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти