печени чушки - 4 бр.
сирене - 300 гр
цедено кисело мляко - 150 гр
заквасена сметана - 100 гр
орехи - 50 гр
пресен чесън - 1 стрък
магданоз - 4 стръка
Пълнените зеленчуци са традиционни за българската трапеза. А печените чушки присъствам в много от ястията и разядките. Тази рецепта от Mate Kitchen ще ви спечели с бързината на приготвяне и с прекрасния си вкус. Идеална е за всички, които спазват хранителен режим. Здравословен избор, който дава на организма ценни вещества – витамини, пробиотици, мазнини.
Начин на приготвяне:
1. Натрошете сиренето и го смесете с цеденото мляко, заквасената сметана, смлените орехи, накълцания магданоз и чесъна.
2. Напълнете чушките със сместа и сервирайте като предястие.
Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, в ограничени количества, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.
Внимание: Съдържа орехи, сирене, цедено кисело мляко, заквасена сметана, които могат да предизвикат алергични реакции.