Необходими продукти:
100 г овчи кашкавал
150 г козе сирене
100 г краве крема сирене
1 стрък пресен лук
2 стръка мащерка
червен пипер
черен пипер
250 г люти чушки „Шипка“
Начин на приготвяне:
Кашкавалът се настъргва и се смесва със сирената. Лукът и мащерката се наситняват и се прибавят към сместа от кашкавал и сирена. Овкусява се с черен и червен пипер. Чушчиците се разполовяват по диагонал и се почистват от семките. След това с помощта на лъжичка всяка половинка се пълни със сместа и се слага на скарата. Трябва да се внимава да не се изгорят. Готовите чушки са чудесно мезе – пикантни и вкусни. Отнемат повече време за приготвяне, но са така апетитни, че си заслужават усилията.
По-горе във видеото можете да видите точна направа на чушките.
Други рецепти:
Пълнени чушки с боб
Приказна гозба в глинен съд
Пилешко със зеленчуци
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!