Необходими продукти:
8 яйца
400 г спанак
125 г краве масло
100 г кашкавал
200 мл прясно мляко
30 г сушени домати (в зехтин)
4 скилидки чесън
2 малки сухи люти чушки
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
червен пипер за поръсване
хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Яйцата се сваряват за 8 минути и се обелват. Разполовяват се по дължина и жълтъците се изваждат.
Чесънът и сушените домати се наситняват и се запържват в 20 г масло.
Добавя се спанакът и се оставя на огъня, докато намали обема си.
Изважда се, накълцва се, малка част около 1/3 се заделя, а останалата се разбърква със смачканите жълтъци, настъргания кашкавал, черен пипер и стритите сухи чушки.
Плънката от жълтъци и спанак се разпределя в половината от разполовените яйца, захлупват се с останалите половинки. Ако остане от плънката, се смесва със заделения спанак. Яйцата се подреждат по две в купички за брюле, намазани с масло.
Заделеният спанак се разбърква с прясното мляко и брашното и се разпределя в купичките между яйцата.
Върху всяко яйце се поставя бучица масло.
Поръсват се с червен пипер и се запичат за около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Поднасят се с филийки хляб.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Яйца "Бенедикт" със сос Холандез
Яйца в картофени гнезда
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет